KnytaSlips1024Web

Slipsen

Slipsen

En slips är ofta huvudnumret i en gentlemans klädsel. För att du ska få maximal nytta av din slips följer här några enkla tips:

En tight knut ger ett tight utseende.

Se till knuten är tillräckligt hårt knuten. Annars riskerar du att ständigt spänna knuten varje gång du flyttar huvudet. Du bör dock inte överdriva då du annars riskerar att stretcha och skada tyget i slipsen.
Knuten bör placeras direkt ovanför den översta knappen på skjortan.
Nyligen har det blivit populärt att bära slipsen löst. Men tänk på den här typen av utseende bara fungerar i mycket speciella och informella sammanhang.

Svansen ska alltid vara kortare än bladet.

Detta är en vanlig orsak till att många oerfarna slips-bärare måste göra om knuten flera gånger. Men det finns en god anledning: Det ser inte bra ut om den smala delen av slipsen är längre än den breda delen. När knuten är klar, bör spetsen på den breda änden av slipsen (som nu bör vara det enda synliga) sluta på mitten av bältet.

Matcha storleken på knuten till kragen på din skjorta.

När du väljer en knut, bör du ta hänsyn till vilken typ av krage på din skjorta har. I syfte att bära slips ordentligt bör knuten alltid fylla utrymmet mellan kragarna; breda kragar kräver stora knutar, och smala kragar kräver en mindre knut. Ganska okomplicerat.

Olika kragar kräver olika knutar på slipsen. Välj en knut som fyller ut utrymmet mellan kragarna.
En slips, inte en ögla.

Kontrollera så att knuten är i linje med kragen och att slipsen gömmer alla knapparna i skjortan. Om du har problem med att hålla slipsen vertikal kan det bero på att knuten är ojämnt knuten.

Känns slipsen som en snara? Prova släpp ut slipsen en smula och dra åt knuten. Hjälper inte detta kan din skjorta vara för liten i halsen. Om möjligt, prova flytta ut översta knappen på din skjorta.
Om du är ovan, Keep It Simple!

Överdriv inte med olika typer av knutar. Håll dig till dom enkla knutarna såsom Four-In-Hand eller Half Windsor. Det finns en anledning till att dessa är bland dom mest populära knutarna: Du kan inte gå fel med dem. När du har mer erfarenhet kan du också börja experimentera mer med dina knutar.

Four-in-hand

Denna knut är smal och passar därför bäst med skjortor med smal krage. Vill du ha en bredare knut kan du alltid slå ett extra varv med den breda delan av slipsen. Fungerar bäst på breda slipsar gjorda av tunga tyger.

Half Windsor

Denna knut passar bra till tunna och halvtjocka tyger. En elegant men enklare version av Windsor knuten.

Windsor

En standard knut för ett lite mer elegant och aristokratiskt utseende, speciellt på skjortor med bred krage. Används lättast med slipsar av lite lättare material. Kan bli svårknuten med slipsar av tyngre material.

Prince Albert

Denna knut är en variant på Four-in-hand men med ett extra varv runt fronten. Funkar med dom flesta tyger och tillfällen.

Lycka till och kom ihåg;

oog-logo-no-slogan1800x1096

Hitta din favoritslips hos oss.

Hög kvalitet till bra priser
Dela denna artikel

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *