Fargomonster

Mönster och färger

Mönster och färger

Det kan kännas som lite av en utmaning att kombinera färger och mönster så att det ser bra och harmonisk ut, men faktiskt inte speciellt svårt. Låt inte denna utmaning skrämma dig, det är här det roliga börjar!

Varför är det så viktigt att matcha mönster och färger på rätt sätt? Till skillnad från kvinnor som har hur många plagg som helst att välja mellan, så har män en sparsam uppsättning basplagg att välja mellan. Det lättaste sättet att skapa variation är genom mönster, färger och material. Genom att använda rätt accessoarer och matcha färger och mönster signalerar du din personlighet och stil (eller bristen på den), och du skiljer ut dig från alla andra. Färg och mönster förstärker också vissa stilars karaktär och skapar en atmosfär runt din egen personliga stil. Hitta din personliga färgkod är lika viktigt som att hitta en stil du känner dig bekväm med. Valet av färger och mönster innebär också att du boostar din egen självkänsla inför tillfället du vill klä dig för, oavsett om det är en vanlig dag på jobbet, mingelpartyt, affärsmöten eller en anställningsintervju. Att välja färger och mönster utifrån tillfälle ger dig ökat självförtroende och hjälper dig in i rätt sinnesstämning. Att utöka färg och form i din garderob är liktydigt med att ge dig själv en större frihet att uttrycka dig.
Låg intensitet på färgerna innebär vanligtvis att dom är lättare att bära och kombinera och kan också ge ett mer elegant intryck. Så, beroende på vilken stil eller vad du försöker åstadkomma – glöm inte att det är genom valet av accessoarer, färger och mönster som du kan påverka och manipulera dig själv och din omgivning.

Nedan följer några exempel på hur man kan koordinera färgerna i sin garderob. Detta är färger som traditionellt går bra ihop, men kom ihåg att detta är bara en guide. I slutändan är det du som avgör din stil.

Det kan kännas som lite av en utmaning att kombinera färger och mönster så att det ser bra och harmonisk ut, men faktiskt inte
speciellt svårt. Låt inte denna utmaning skrämma dig, det är här det roliga börjar!
Varför är det så viktigt att matcha mönster och färger på rätt sätt? Till skillnad från kvinnor som har hur många plagg som helst att välja mellan, så har män en sparsam uppsättning basplagg att välja mellan. Det lättaste sättet att skapa variation är genom mönster, färger och material. Genom att använda rätt accessoarer och matcha färger och mönster signalerar du din personlighet och stil (eller bristen på den), och du skiljer ut dig från alla andra. Färg och mönster förstärker också vissa stilars karaktär och skapar en atmosfär runt din egen personliga stil. Hitta din personliga färgkod är lika viktigt som att hitta en stil du känner dig bekväm med. Valet av färger och mönster innebär också att du boostar din egen självkänsla inför tillfället du vill klä dig för, oavsett om det är en vanlig dag på jobbet, mingelpartyt, affärsmöten eller en anställningsintervju.

Att välja färger och mönster utifrån tillfälle ger dig ökat självförtroende och hjälper dig in i rätt sinnesstämning. Att utöka färg och form i din garderob är liktydigt med att ge dig själv en större frihet att uttrycka dig.
Låg intensitet på färgerna innebär vanligtvis att dom är lättare att bära och kombinera och kan också ge ett mer elegant intryck. Så, beroende på vilken stil eller vad du försöker åstadkomma – glöm inte att det är genom valet av accessoarer, färger och mönster som du kan påverka och manipulera dig själv och din omgivning.

Nedan följer några exempel på hur man kan koordinera färgerna i sin garderob.
Detta är färger som traditionellt går bra ihop, men kom ihåg att detta är bara en guide. I slutändan är det du som avgör din stil.

En notis angående din näsduk.
Undvik matcha din näsduk med din skjorta och/eller din slips. Du kan möjligen matcha näsduken med din skjorta, men aldrig med din slips. Det fanns en kort period som början av 1940-talet då män matchade slips och näsduk, men tack och lov har vi gått vidare från det.
Det finns en viss skola som anser att slips eller kostym/blazer och näsduk bör ha kontrasterande tyg. Om du bär en sidenslips, välj gärna en näsduk i linne eller bomull. Denna teori har vissa förtjänster, men silke ser fortfarande bra ut med alla tyger.

En vanlig turistfälla på semestern. Boxar med matchande slips, näsduk och manschettknappar. Undvik helst.
Säsongens färger

Vissa färger är mer lämpligt vid vissa tider på året än andra. Pasteller av gult eller grönt, är vanligtvis förknippad med våren och sommaren, medan höstfärger är rostbrunt, brunt, och vinrött. Dock finns det många olika skolor om detta. Låt inte säsongens färger bli viktigare än din egen personliga stil.

Kontraster och färger

Tänk Kontrast:Prova ett ljust element med två mörka, eller en mörk med två ljusa, såsom en mörkgrå kostym, vit skjorta och röd slips, eller beige kostym med en gul skjorta och en grön slips. Eller khaki byxor och en mörkblå skjorta.

Färgton: Mörka färger reducerar vilket gör att du ser tunnare ut, och ljusa färger belyser. Mörka färger är mer formellt än ljusa färger.

Monokrom: Samma färger men med olika toner eller nyanser. En blå outfit skulle kunna bestå av en marinblå kostym, ljusblå skjorta, mörkblå slips, blå näsduk, etc. Lägg till lite kontrast till denna kombination med olika texturer och mönster. Vissa av plaggen bör vara släta, andra grova i strukturen. Vissa plagg kan vara mönstrade, andra enfärgade.

Neutral: När det gäller neutrala färger kan du klä dig i olika nyanser av vitt, svart, grått eller beige. Khaki byxor, vit skjorta och en grå skjorta är alla neutrala. Det kanske inte är ett dynamiskt utseende, men det är sofistikerade.

Exempel på en monokrom stil. Olika nyanser och material av vit, grått och svart.
Dela denna artikel

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *