I1713-Figur-web

Flugan

Flugan

Flugan är en ättling till den knutna kravatten. Den föddes ur behovet av en accessoar som var lättare att bära än kravatten och som skulle hålla stilen under en mer aktiv arbetsdag. I slutet av 19-talet var flugan eller “batwing”-flugan vardagsmat. Svarta flugor bars med middags-jackor och vita flugor i mer festliga sammanhang. I dag bärs flugor huvudsakligen vid formella tillfällen, men under de senaste tio åren har flugor för vardagsbruk sett en markant ökning i popularitet. En fluga är perfekt för den som gillar att sticka ut.

SYMMETRI OCH CLIP-ON

Fabriksknutna eller “Clip-on”-Flugor är inte att rekommendera.
Endast pojkar på skolavslutning bär fabriksknutna eller clip-on flugor. Undvik dessa då dom ofta är för symmetriska och ser billiga ut.
Den perfekta fluga är något Asymmetrisk.
Elegant män som Winston Churchill skulle alltid bära sin fluga något snett som visar den sanna karaktären av en perfekt knuten fluga: det är inte symmetrisk.

En egenhändigt rätt knuten fuga är alltid snyggare och personligare än en fabriksknuten fluga. Det är inte helt lätt första gången du ger dig på det här mandomsprovet, men övning ger färdighet så ge det tid. Du blir garanterat både snygg och stolt med ditt lilla konstverk under hakan.

1 Ställ dig framför spegeln. Lägg flugan runt halsen och ta ett djupt andetag. Den högra änden ska vara lite längre än den vänstra.

2 Slå den högra änden över den vänstra och för upp den genom öglan och dra åt. Låt den andra ändan hänga ned till höger.

3 Vik den nedre ändan där den är som bredast.

4 För den vikta delen med vänster hand in mot halsen. Ta med höger hand tag i den andra änden och lägg den över den rosettliknande vikta delen som du fortfarande håller med vänster hand.

5 Ta tag i den hängande delen där den är som bredast och för den från vänster till höger genom öglan som bildats mellan den begynnande rosetten och snaran runt halsen.

6 Dra åt knuten genom att samtidigt dra i den vänstra öglans inre halva och den högra öglans yttre halva.

Lyckade du vid första försöket? Gratulerar! Du klarade dig bättre än dom flesta. Kom ihåg, övning ger färdighet.
Dela denna artikel

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *