STOCKHOLM 2017-03-11 
Robin Bengtsson med bidraget I Can't Go On vann finalen i Melodifestivalen 2017 i Friends Arena i Stockholm på lördagen. 
Foto: Claudio Bresciani / TT / Kod 10090

Effekten av att klä sig bra

Effekten av att kläsig bra

ETT BRA BEMÖTANDE

”Som man är klädd blir man hädd”. Det är ett gammalt svenskt talesätt, som betyder att som man är klädd blir man bedömd. Ett annat och lite vanligare uttryck är att ”det är kläderna, som gör mannen”. Faktum är att det ligger en sanning i båda sätten att beskriva vikten av hur man klär sig.
Det är ju inte för utan att en man i en sliten T-shirt, säckiga jeans och smutsiga skor knappast får någon att blicka gillande. Tvärtom ser man kanske åt sidan.

Dyker däremot samme man upp i en elegant blazer, välstruken skjorta, väl matchande slips, bröstnäsduk och snygga kinos blir intrycket ett helt annat. Med ens inger mannen förtroende och bemöts med respekt. Betraktaren blir dessutom positiv och glad med automatik. Kanske vänder man sig till och med om efter honom av ren förtjusning.

DITT YTTRE AVGÖR HUR DU SES

Den effekt du har på omgivningen avgörs tveklöst, åtminstone i vissa betydelsefulla sammanhang, av hur du är klädd. Rent generellt blir du tagen på större allvar när du är välklädd.
Har du ett klassiskt elegant yttre kan det till och med vara en hjälp framåt i karriären. Vid en anställningsintervju signalerar du med en stilfull klädsel pålitlighet och trovärdighet. Du visar omgivningen respekt och uppfattas som seriös och blir tagen på allvar.
Detsamma gäller naturligtvis också hur du klär dig i vardagen på arbetet. Att vara välklädd betyder att företaget har en bra person, som är ett representativt ansikte också utåt. Är du prydligt klädd lever du upp till sinnebilden av stil och klass. Bilden av dig, ger en bild av företaget.

SE UPP FÖR TRENDER

Här gäller det att inte bara bläddra i modetidningar och falla för de senaste trendiga signalerna med kanhända finaste T-shirten och uppvikta kinos och färgglada sneakers. Det kan kanske kännas piggt och se trevligt ut då och då under ledig vardagstid. Men i affärsvärlden ger trenden knappast ett bra intryck.
Använder du ständigt den lättsamma klädstilen är det viktigt att du tar dig en funderare och graderar upp dig med en stilfull kavaj, skjorta och slips och gärna en passande bröstnäsduk. Det är enkla medel som karriärmänniskor använder sig av, när de vill uppåt och framåt.

ETT ELEGANT YTTRE GER SJÄLVFÖRTROENDE

Att det är inte bara är av godo i jobbet utan att du dessutom har avsevärt lättare för att få det fönsterbord du vill på krogen och att du blir mera seriöst bemött i fina bilhallen, kommer av sig självt med en korrekt klädsel.
Givetvis bör man utöver att lägga sig vinn om sitt yttre också tänka på det inre genom att uppträda korrekt och behagligt. Ett vänligt leende är alltid på rätt plats.
Det egna självförtroendet byggs naturligtvis också upp av att man blir väl sedd av sin omgivning.

Fotnot: Det är roligt att konstatera att 2017 års Vinnare av den svenska Melodifestivalen, Robin Bengtsson, framförde sin segermelodi iklädd korrekt kostym, dekorativ nål på kavajslaget, skjorta med nålkrage, och diskret mönstrad slips. En gentleman med stil på scenen. Robins slips hitttar du genom att klicka på bilden ovan.

“Clean shirt, new shoes And I don’t know where I am goin’ to. Silk suit, black tie, I don’t need a reason why. And cufflinks, stick pin, When I step out I’m gonna do you in.”

Dela denna artikel
  • 12
    Delningar

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *